Creëer een vrolijk en helder huis

Wat is het verschil tussen een huis en een thuis? Hoewel een huis gewoon een gebouw of structuur is dat onderdak en een plek om te wonen kan bieden, is een thuis zoveel meer. Een thuis geeft een gevoel van comfort en is een plek om fijne herinneringen te maken. Hoewel de normale stress ons leven ongetwijfeld beïnvloedt, blijft ons huis een toevluchtsoord van vrede, ontspanning en geluk. En als jij hiervoor een vrolijk en helder huis creëert, dan wordt dat alleen maar gemakkelijker.

 

Heb jij besloten dat je een licht getint interieur wilt hebben? Dan is dat een perfecte keuze. Veel interieurontwerpers zijn het erover eens dat bepaalde kleuren een prachtige look kunnen creëren. Sterker nog, het toepassen van vrolijke en soms felle kleuren kan jouw geluksgevoel zelfs vergroten!

Gebruik lichte verfkleuren

 

Als het op decoreren aankomt, begint en eindigt een helder palet niet altijd met de lichte verfkleuren beige of wit. Sommige interieur experts zijn zelfs van mening dat felle kleuren een zee van mogelijkheden biedt. Wit en goud is bijvoorbeeld een geweldige combinatie. Als je graag een licht huis wilt hebben, maar het toch ultra luxe wilt houden, dan zijn wit en goud de perfecte oplossing. Mensen zien wit vaak als een koude kleur. Maar wit kan echter een zeer dramatische en moderne kleur zijn. Vooral als je dit met de strakke meubelstukken uit het midden van de vorige eeuw combineert.

Laat het zonlicht naar binnen schijnen

 

Het is zeker geen geheim dat zonlicht de ziel voedt. Het ontvangen van zonnestralen verhoogt het krijgen van serotonine in je lichaam. Dit is een neurotransmitter die een gevoel van sereniteit, tevredenheid en innerlijke rust geeft. Dus open die gordijnen van je! Laat het natuurlijke licht naar binnen schijnen. En neem even de tijd om te zien hoeveel het jouw geestelijke gezondheid helpt en hoeveel geluk je erdoor voelt.

 

Als jouw binnenruimte niet genoeg zonlicht ontvangt, overweeg dan het plaatsen van lichtkoepels van Bouw-Handel. Het toevoegen van lichtkoepels zal elke ruimte direct opfleuren. Ze bieden zelfs tot 30% meer natuurlijk licht dan de standaard ramen!

Voeg natuurlijke elementen toe

 

Lichtkoepels brengen niet alleen natuurlijk licht naar allerlei delen van jouw huis, waardoor de kamerplanten beter kunnen gedijen. Maar ze openen ook nieuwe mogelijkheden om met planten te ontwerpen. Dit is zonder meer iets waar je prioriteit aan wilt geven. Studies tonen immers aan dat kamerplanten je humeur en concentratie verbeteren.

 

Planten zijn ook geweldige manieren om je ruimte thuis op te vrolijken. Het is daarnaast bewezen dat ze een gevoel van eenzaamheid verminderen. En zelfs als je niet echt over groene vingers beschikt, kun je zo toch nog aangenaam op een simpele wijze van de natuur genieten.

Luister naar vrolijke muziek

 

Naast de hierboven genoemde serotonine is muziek de belangrijkste stimulans voor de stemming van een persoon. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziek het deel van de hersenen stimuleert dat het dopamine hormoon aanmaakt. Dit hormoon verandert het emotionele gedrag en de stemming.

 

Afhankelijk van het soort muziek waar jij naar luistert, roep je zo geluk, kalmte en ontspanning op. Het maakt daarbij niet uit of dit een zachte, stille akoestische afspeellijst op de achtergrond is. Of een dance party-mix uit de jaren negentig. Deze muziek geeft je een directe humeur boost en kan de sfeer bij je thuis bovendien gelijk veranderen. Dus wat jouw favoriete muzieknummers ook zijn, laat ze de toon voor je huis zetten.

 

Er zijn diverse mogelijkheden om een vrolijker en gelukkiger huis te creëren. Dus als jij van jouw huis ook een happy place wilt maken, probeer dan eens de bovenstaande tips bij jou thuis te implementeren. Jouw geluksgevoel zal je daarbij voor eeuwig dankbaar zijn!