Een nieuwe plint kopen? Vind hier de plint die bij jou past

Een plint kopen – Mooieplinten lijkt misschien heel eenvoudig, maar kan toch een lastige taak zijn. Zo heb je misschien geen helder beeld van welke plinten er beschikbaar zijn, en of ze wel in de ruimte passen die je in gedachten hebt. Gelukkig zijn er plinten in veel verschillende vormen, kleuren, en gemaakt van veel verschillende materialen. Lees hier verder om erachter te komen hoe je jouw nieuwe plint het beste kunt kopen, en welke het beste bij jouw interieur past.

Een plint kopen, waar doe je dat?

Natuurlijk kun je naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt of houtbewerking winkel gaan om een nieuwe plint uit te zoeken. Hier worden vaak plinten van verschillende soorten hout aangeboden en zijn verschillende modellen te bekijken. Een voordeel hiervan is dat je de plinten eerst in het echt kunt zien voor je ze aanschaft. Tegenwoordig bestellen echter ook heel veel mensen hun plinten online. Dit klinkt misschien vreemd, omdat je de plinten eerst moet bestellen om ze vast te houden en te bekijken. Toch is dit niet zo’n probleem, omdat er door duidelijke foto’s goed te zien is met wat voor plint je te maken hebt. Deze helpen je daarom bij het plint kopen. Daarnaast hebben websites vaak een groter aanbod dan kleinere winkels, omdat er vaak een grotere opslagruimte achter zit. Dit vergroot de kans dat jij er een aantreft die precies bij jou past. Een plint kopen kan je dus doen bij een winkel bij jou in de buurt, maar je hebt een grotere kans op tevredenheid als je je plinten uitzoekt en bestelt bij een website.

Welke soort plint kopen?

Online zijn er ontzettend veel soorten plinten te vinden, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Er zijn plinten die geen aandacht afleiden van de rest van je interieur, zoals de simplistische gladde plint, maar ook plinten die jouw interieur helemaal af kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn de meer afgewerkte monumentale plint of sierplint. Verder worden plinten gemaakt van verschillende soorten materiaal. Veel plinten zijn gemaakt van hout. Dit kan zowel hout van naaldbomen, zoals bijvoorbeeld grenen, of loofbomen zijn, zoals hardhout. Grenenhout heeft een lichter uiterlijk en komt daardoor goed uit in heldere ruimtes. Hardhout is daarentegen veel donkerder en geeft een klassieke, chique uitstraling. Perfect voor woonkamers met donkere vloeren of andere sfeervolle ruimtes. Naast hout kunnen plinten ook nog worden gemaakt van steen of MDF. Natuurstenen plinten, die vaak ook donker zijn, doen het bijvoorbeeld erg goed in keukens, eventueel in combinatie met tegelvloeren. Overzetplinten kunnen erg handig zijn als je de oude plinten niet wilt of kunt verwijderen. Deze plinten kun je namelijk op bestaande plinten plaatsen.

Via de website je nieuwe plint kopen

Heb je iets gevonden dat bij jou en je interieur past? Dan kun je bij Mooie Plinten eenvoudig je nieuwe plint kopen. Als je voor 23:30 bestelt, heb je deze zelfs de volgende dag al in huis. Verder worden bestellingen boven €85 gratis geleverd. Bij deze bestellingen zit speciale lijm inbegrepen, waarmee de plinten gemakkelijk en goed te bevestigen zijn.