Hoe creëer jij je eigen stijl bij de inrichting van je huis

Jouw huis biedt je het perfecte canvas om met je unieke persoonlijkheid te pronken. Deze ruimte moet daarbij niet alleen comfortabel aanvoelen, maar ook je levensstijl weerspiegelen. Dat is maar al te vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Als jij er echter klaar voor bent om dit jaar jouw eigen persoonlijke interieurstijl te creëren. Maar weet je niet zeker hoe jij een huis kunt creëren dat jouw persoonlijkheid echt reflecteert? Begin dan met deze eenvoudige trucs.

Omring jezelf met inspiratie

 

Tijd op websites doorbrengen is een geweldige manier om te bekijken welke interieurstijlen er beschikbaar zijn. En houd er ook rekening mee dat het bekijken van al deze verschillende soorten interieurs een gemakkelijke manier is om jou te assisteren je eigen mening over stijl te ontwikkelen.

Maak het een langetermijnproces

 

Beschouw het ontwikkelen van jouw eigen stijl als een langdurig proces. Je hoeft echt niet van de ene op de andere dag te bepalen wat jouw persoonlijke stijl is. Een langdurig leerproces is uiterst waardevol bij het ontwikkelen van een sterk gevoel voor stijl. Niemand wordt met een goed stijlgevoel geboren. Welnee, het wordt ontwikkeld door hier voldoende tijd in te steken. En geeft jou vertrouwen in je uiteindelijke stijlkeuzes.

Kijk naar je favoriete bezittingen

 

Neem de tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Om dan op deze dag al jouw favoriete persoonlijke bezittingen door te nemen. Dit kunnen items zijn die je van een reis hebt meegenomen, of dingen die je in de loop van de tijd verzameld hebt.

 

Denk daarnaast aan de dingen waar je van houdt, zoals koken, een bepaalde cultuur, een specifieke kleur, jouw lievelingsboeken en -films, etcetera. Ga daarna brainstormen over hoe je al deze dingen op een visueel aantrekkelijke manier in jouw omgeving kunt integreren. Door dit soort persoonlijke items in jouw woning te integreren, kun jij jouw persoonlijke stijl bepalen. En je huis een weerspiegeling maken van wie jij bent.

Mix en match

 

Een verfrissende trend op het gebied van interieurdesign is nu de neiging naar het mixen van verschillende mediums en stijlen. Dit is een geweldig idee dat vlot voor een behoorlijk boeiende esthetiek zorgt. Kies via HomingXL voor diverse mogelijkheden voor je inrichting die passen bij jouw persoonlijkheid. Denk ook aan het renoveren van de deuren van je huis of zelf de trap zodat het past bij jouw totaalbeeld. Gebruik ook unieke accessoires, waarbij je oud en nieuw combineert. Maar ga vooral zo veel mogelijk experimenteren.

Denk zowel aan functioneel als mooi

 

Als laatste geven we jou de opdracht naar een foto van een interieur te kijken dat je erg mooi vindt. Vraag dan bij jezelf af: “Zou ik daar willen relaxen?” en “Zou ik mezelf in die ruimte elke dag weer op mijn gemak voelen?”

 

Dit lijken in eerste instantie voor de hand liggende vragen om jezelf te stellen. Maar soms geven we meer de voorkeur voor het esthetische in plaats van de praktische kant van een ontwerp. Iets wat een onnodige druk op de manier legt waarop we ons huis willen ontwerpen en inrichten. Denk daarom uitgebreid na over hoe jij de ruimte die je hebt elke dag gaat gebruiken. En combineer dit daarna dan met de algehele schoonheid ervan.

 

De kleuren, meubels en andere objecten die jouw huis vullen, zouden direct jouw persoonlijkheid en levensstijl moeten tonen. Maar iedereen weet wel dat als het om design gaat, dit sentiment vaak veel gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Hopelijk helpen de bovenstaande tips om dit toch mogelijk te maken. We wensen je veel succes!