Palletwagen elektrisch alternatief werkt beter dan handmatig

Een palletwagen is hetzelfde als een pallettruck of een pompwagen. Het interessante is dat je zo’n wagen elektrisch aangedreven kunt kopen. Vaak heb je hier meer aan dan een met de hand aangedreven pompwagen. Dit soort wagens rijden en heffen helemaal elektrisch. Ze besparen tijd, belasten menskracht veel minder en zijn ook nog eens super makkelijk in het gebruik. Het is dan ook geen toeval dat de palletwagen elektrisch het steeds meer wint van de handmatige pompwagen.

De accu als zwakke schakel

Er is de laatste tijd iets aan de hand in acculand. Een palletwagen elektrisch aangedreven, betekende vroeger dat die van een loodzuur-accu voorzien was. Je zou zeggen, ‘groener’ dan eentje die op brandstof loopt, maar er waren wel beperkingen. Zo wilde zo’n accu nog wel eens overmatig verhitten en daar kon zomaar brandgevaar van komen. Je kon een volle accu ook pas gebruiken nadat hij was afgekoeld. Onderhoud van zo’n accu was ook vaak een dingetje en bovendien legde een loodzuur-accu op een gegeven moment ‘het loodje’ zodat hij tegen extra kosten vervangen moest. De accu als zwakke schakel, dus. 

Een palletwagen elektrisch aangedreven met een betere accu

Die nieuwe generatie accu’s zijn lithium-ion-batterijen. Een heel verschil met de loodzuur-accu’s. Want li-ion is een stuk flexibeler. Die kan je namelijk bijladen. Dit gelegenheids laden gebeurt vaak tijdens pauzes of gedurende de lunch. Of op een moment dat de palletwagen niet benut wordt. Alleen al even bijladen betekent dat je weer uren de wagen in vol bedrijf kunt hebben. De nieuwe accu’s zijn ook sterker; de meeste pompwagens tillen met zulke accu’s met gemak 1500 – 2000 kilo. Je hebt er ook bijna geen onderhoud meer aan. En dan de levensduur! Lithium-ion batterijen houden het net zo lang vol als de hardware die ze aansturen, de palletwagen zelf dus.

Wat ben je kwijt voor een palletwagen elektrisch aangedreven?

Een palletwagen kost inderdaad geld. Maar wat je betaalt, is afhankelijk van het model dat je voorkeur geniet. Een mooie instapper is een elektrische pompwagen die tot 1500 kilo kan heffen. Die beweegt zich tussen de € 1000-1500. In dezelfde prijsklasse is er een betaalbaar model dat als echte opvolger voor de handmatige pompwagen kan gezien. Met een krachtig chassis en een superefficiënt hydraulisch systeem; de bediening leer je in een handomdraai. Voor rond de € 2000 – 2700 krijg je wat sterkere powerlifters (tot 1800 kilo) die mede door dat gewicht ook extra stabiliteit bieden door sterke zwenkwielen. 

Het betere werk

Heb je nog meer draag- en hefkracht nodig? Dan is een model met plateau dat tot 2000 kilo tilt, een aanrader. Vaak is die al in een high speed uitvoering zodat je tot twee keer zo snel over de werkvloer beweegt (tot 12 km per uur). Elektrische stuurbekrachtiging is op zo’n model ook aanwezig. Een echte alleskunner maar de prijs is er wel naar. Reken op ca. € 7000 voor deze geavanceerde krachtpatser. Heeft deze palletwagen dan een plateau waarop de bestuurder mee kan rijden, er is ook nog een model met een vast platform zodat de bestuurder alle benodigde werkruimte heeft. Dit is vandaag de dag het supermodel als palletwagen elektrisch aangedreven. Ideaal voor alle werkruimtes en voor grote afstanden.

 

Heftruck kopen? Ga naar onze website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *