RIB huren voor werkzaamheden

Zijn er inspecties die moeten uitgevoerd worden? Of bepaalde werkzaamheden die op het water moeten gebeuren? Dit kun je natuurlijk niet zwemmend doen en een RIB huren is misschien wel de beste oplossing die je hebt. Door middel van een RIB huren kun je overal onmiddellijk zijn op het water en ben je nooit te laat. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je overal op tijd bent en dat werkzaamheden op tijd worden uitgevoerd. Een rib huren hoe doe je dat? En wat is een RIB nou eigenlijk? In dit artikel gaan we daar meer vertellen, zodat jij hier meer over te weten komt.

RIB huren, maar wat is een RIB?

Zoals eerder gezegd is een RIB huren ideaal voor inspecties en werkzaamheden op het water. Maar waar staat RIB voor? RIB is een afkorting voor Rigid Inflatable Boat, het is een zeer snelle motorboot met een stevige romp. De rand van de werkboot is opblaasbaar en zit helemaal rondom de boot. Dit zorgt ervoor dat er meer stabiliteit is op het water en dat je geen schade kunt aanbrengen aan objecten op het water. Zo kan het zijn dat je tegen een boot aan moet liggen om een inspectie uit te voeren of bepaalde werkzaamheden. De stabiliteit merk je pas echt als je de RIB op volle snelheid zet. Vooral in de bochten van een rivier en met hoge golven, zorgt de opblaasbare rand voor veiligheid en stabiliteit. Daarnaast is de romp van de RIB gemaakt van aluminium en polyester. Het zwaartepunt van de RIB ligt heel laag en op deze manier is de gewichtsverdeling optimaler. Ook met een storm en hoge gevolgen is de RIB het ideale vaar voertuig op het water!

Waar kun je de RIB voor gebruiken

Voordat je een RIB huren wilt moet je natuurlijk kijken waarvoor je de boot kunt gebruiken. Je kunt de RIB werkboot gebruiken voor toezicht & handhaving van bijvoorbeeld een jachthaven. Daarnaast kun je voor inspectiewerkzaamheden die boot ideaal gebruiken en ben je overal super snel. Ook wordt de RIB gebruikt als een reddingsboot en zijn er al veel mensen gered. Ook voor het maken van een film of een foto kun je de RIB werkboot ideaal gebruiken en kun je door de stabiliteit goede opnames maken. Daarnaast kun je bepaalde evenementen en werkzaamheden goed begeleiden en ondersteunen met de RIB.

Op het internet een RIB huren

Nu weet je wat de RIB is en wat je ermee kunt doen, nu is het tijd voor het huren van de RIB. Op het internet kun je veel aanbieders vinden, maar moet je wel goed kijken naar de verschillende RIB merken. Zo heb je merken zoals Zodiac, Gemini, Joker, Duarry en Ribcraft. Ieder merk heeft andere opties en voordelen en is het van belang dat je goed kijkt naar de informatie hierover. Bij de meeste aanbieders kun je een offerte maken voor een van deze merken en kun je kijken wat de kosten zijn van een werkboot. Vaak is dit enkele honderden euro’s per dag en kan je voordeel krijgen bij het huren van de RIB voor meerdere dagen of zelfs weken.