Welke keuzes heb je als je kiest voor goedkope landelijke keukens?

De landelijke keuken is enorm populair en goedkope landelijke keukens bevatten veel natuurtinten en hout. Nu is hout niet het goedkoopste materiaal dat je kunt kiezen, maar door slimme keuzes te maken kun je veel geld besparen. Door bijvoorbeeld voor keukenkasten te kiezen die niet van massief hout, maar van spaanplaat en MDF zijn gemaakt. Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken kom je tot de ontdekking dat je veel keuzes kunt maken. En om je een beetje op weg te helpen vertellen wij in onze blog welke keuzes je hebt als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. 

De rechte goedkope landelijke keukens

Een rechte landelijke keuken kan een echte blikvanger zijn en is perfect als je beperkt de ruimte hebt. Een rechte keuken bestaat in de regel uit een keukenblok met een spoelbak en keukenkastjes die je kunt ophangen. Een belangrijke reden waarom rechte en goedkope landelijke keukens populair zijn heeft te maken met de lage prijs, maar ook met het feit dat deze eenvoudig te plaatsen en te monteren zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoekkeuken of een eilandkeuken. 

Goedkope landelijke keukens in een L-vorm

De L-vorm wordt vaak gekozen voor de keuken en deze vorm is ook immens populair. Deze keukens worden ook wel hoekkeukens genoemd en ze hebben als grote voordelen dat je een groter aanrechtblad en meer bergingsruimte hebt. Soms kun je een keukenkastje ook opofferen voor een inbouwapparaat, zoals een oven of een vaatwasser. Keukenkastjes ophangen is niet nodig, maar is natuurlijk wel een optie als je nog meer ruimte wilt of nodig hebt. Een groot pluspunt is dat goedkope landelijke keukens in een L-vorm relatief goedkoop en eenvoudig te monteren zijn. 

Eilandkeukens zijn immens populair

Vrijwel iedereen droomt van een mooie leefkeuken met een mooi kookeiland, maar iedereen denkt dat deze optie relatief duur is. Je bent weliswaar additionele kosten kwijt voor het verleggen van leidingen en de elektra, maar je kunt ook goedkope landelijke keukens met een kookeiland aanschaffen. Eilandkeukens met een kookeiland zijn multifunctioneel en zorgen voor een luxueuze uitstraling. Zeker in de landelijke stijl is dit een keuken waar je graag bent. 

Goedkope landelijke keukens in een U-vorm

Goedkope landelijke keukens in een U-vorm zijn ook populair en dat heeft ermee te maken dat U-vormige keukens veel bergingsruimte bieden. Je kunt niet alleen genieten van enorm veel werkruimte, maar je hebt ook voldoende ruimte om spullen op te bergen en om zelfs inbouw apparatuur te plaatsen. Zoals een vaatwasser, oven, koelkast en een kookplaat. In veel gevallen is een deel van de keuken los te koppelen en te verrijden. Dan kun je het deel gebruiken als een bar waaraan je kunt zitten en eten. Een groot voordeel van U-vormige keukens is dat ze makkelijk te plaatsen en te monteren zijn. Je kunt dus ook wat kosten besparen door de montage zelf te doen. 

Laat een keuken op maat maken

Ben je niet helemaal zeker van de vorm of heb je te maken met bijzondere afmetingen? Dan kun je ook in overleg gaan met dé specialist Keukendepot en de optie om een keuken op maat te laten maken te bespreken. Een keuken op maat is ideaal, want je krijgt de keuken die helemaal op jouw wensen en eisen is afgestemd. Ook in een lagere prijsklasse kun je goedkope landelijke keukens op maat laten maken.